Hemmen3 sep '13 16:56

Paul van Liempt | Emile Roemer, Schoonmaken en het Economenpanel

Auteur: BNR Webredactie

Met Prinsjesdag in aantocht weet Emile Roemerdat het kabinet 6 miljard gaat bezuinigen. Ziet de SP-leider nog lichtpuntjes in onze economie, of ziet hij alleen donkere wolken?

Schoonmaken en opruimen
Heeft u dat ook dat u voor de televisie eet omdat de eettafel vol ligt met post, kranten en schone was, en dat de keukenkastjes maar blijven uitpuilen, hoe vaak u ze ook opruimt. Voor dit soort problemen is er Zamarra Kok, live of via de computer. Ze is specialist op het gebied van opruimen en schoonmaken.

BCA
Kunst en cultuur moeten steeds meer de samenwerking met het bedrijfsleven zoeken. Eén van de initiatieven die hier handig op inspeelt is het Bedrijfs Cultureel Abonnement, of kortweg: BCA, de bedrijfsvariant van de CJP-pas. Al merkt de 10-jarige instelling ook de gevolgen van de crisis.

Utopia
Er wordt steeds meer bekend over Utopia, het nieuwe programma van John de Mol waarmee hij hits al Big Brother en The Voice hoopt te overtreffen. Rianne Meijer van Glamoro.ma weet of Nederland nog te wachten op een nieuw realityprogramma.

Economenpanel
Na jaren van crisis, krabbelt Europa voorzichtig op. In landen als Frankrijk herstelt de economie zich zelfs beter dan verwacht. Gisteren publiceerde de Oeso tusentijdse ramingen waaruit blijkt dat de organisatie voorziet dat de Europese economie zich verder zal herstellen dit jaar. Zorgt dit voor optimisme bij het economenpanel? In het panel: Barbara Baarsma (UvA), Hand de Jong (ABN Amro) en Willem Vermeend (universiteit van Maastricht).

Fukushima
Sinds de kernramp blijft Fukushima slecht nieuws lekken. Wim Turkenburg, emeritus hoogleraar energie, is een van de sprekers bij een informatieavond over de toestand daar die de lokale bevolking steeds meer tot wanhoop drijft.


Dit alles en meer én natuurlijk Kees de Kort bij
BNR Paul van Liempt, elke werkdag van 9.30 tot 12.00.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen