Hemmen5 sep '13 18:03Aangepast op 6 sep '13 01:27

Paul van Liempt | DSM, vindmachine en vrouwen in de boardroom

Auteur: Derk de Vos

Duurzaamheid is bijna een religie voor DSM. De multinational is wereldwijd de grootste producent van voedsel-ingrediënten en ontwikkelt veel materialen voor onder meer de medische sector.

Met die groene filosofie in het achterhoofd onderhandelde Atzo Nicolaï, directeur Nederland bij DSM, mee aan het Energieakkoord, dat vandaag wordt ondertekend.

Agressie op de velden
Na de dood van grensrechter Richard Nieuwenhuizen is er veel aandacht voor agressie in de sport. Daniël Klijn van adviesbureau Koersvast leert bestuurders van amateurverenigingen hoe ze hun sporters in het gareel kunnen houden. Volgens hem doen de bestuurders daar nu nog te weinig aan.  

Geen zoekmachine maar een vindmachine
Een online hotel waarin je als klant op maat gemaakte adviezen krijgt over welke kleding je moet dragen, welke meubels goed in je huis staan en welke auto het beste bij je past. De vrouw achter dit concept noemt het een vindmachine en dus geen zoekmachine zoals Google. Een gesprek met Jonna van den Dungen, oprichter van het Maxclusive Hotel.

Uitbreiding van het kabinet
Afgelopen zomer was het kabinet op zoek naar gezinsuitbreiding. Zowel D66 als het CDA zouden hiervoor kandidaat zijn geweest. Speelt dit nog steeds? En zijn de andere oppositiepartijen ook benaderd? Deze week in het Kamerledenpanel: Roelof Bisschop (SGP), Joost Taverne (VVD) en Linda Voortman (GroenLinks).

Meer vrouwen in de boardroom
Het aantal vrouwen in de top van bedrijven is harder gestegen dan ooit. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van de Female Board Index. Van de nieuwe commissarissen is nu 34 procent vrouw. In het bestuur van bedrijven is dit minder: daar is slechts één vrouw bijgekomen vergeleken met een jaar geleden. Onderzoeker hoogleraar Corporate Governance Mijntje Lückerath is te gast.

Dit alles en meer én natuurlijk Kees de Kort bij BNR Paul van Liempt, elke werkdag van 9.30 tot 12.00.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen