Hemmen28 nov '12 11:03

Andaz Hotel nieuwe partner van Stedelijk Museum

Auteur: Anne-Greet Haars

Vastgoedondernemer Paul Geertman is één van de initiatiefnemers van het nieuwe Andaz Hotel in Amsterdam. Een bijzondere samenwerking met designer Marcel Wanders die ook heeft geleid tot een partnership met het Stedelijk Museum.

Het hotel - dat valt onder de hotelketen van Hyatt - zit in een oude bibliotheek in Amsterdam. Paul Geertman van Aedes Real Estate vertelt woensdag op BNR dit het eerste Andaz Hotel is op het Europese vasteland. "Ik denk dat dit het meest extreme Andaz Hotel is dat er is. Het komt het dichtst bij de ambitie van Andaz.”

“We zijn bij de bouw veel verder gegaan dan strikt noodzakelijk, omdat we iets wilden maken wat een grootstedelijke allure heeft dat Amsterdam nog niet heeft. Dan moet je niet met goedkope materialen de binnenbochten opzoeken: dat heeft geen zin.”

Stedelijk Museum
Ook is er een samenwerking uit voortgekomen met het Stedelijk Museum in Amsterdam. “De samenwerking komt voort uit onze behoefte om iets terug te doen voor de stad. De wethouder Carolien Gehrels heeft ons op het spoor van het Stedelijk Museum gezet”, vertelt Geertman.

“We hebben een samenwerkingsvorm gevonden die resulteert in het Andaz als partnerhotel voor het Stedelijk, samenwerking op het gebied van videokunst dat een belangrijk thema is voor het hotel en ook een eenmalige, geldelijke donatie aan het museum. We zullen niet bekendmaken hoeveel het is, maar het is een aardig bedrag.”

Amsterdam
Amsterdam is tegenwoordig één van de populairste vakantiebestemmingen van de wereld. Volgens Geertman maakt Amsterdam een lichte inhaalslag met de bouw van hotels. Wel vindt hij het heel gek dat in een stad als Amsterdam die zich de creatieve hoofdstad van de wereld noemt, dit het eerste lifestyle-hotel is wat in de stad is neergezet.

“Dat is bijzonder vreemd. Het raakt aan een discussie die gaat over hotels en die wordt op dit moment erg gevoerd in Amsterdam. He is een kwantitatieve discussie: we hebben meer hotelkamers nodig.”

Geertman vervolgt: “Maar er moet goed worden gekeken naar welke kamers we nodig hebben, want van bepaalde kamers hebben we ruim voldoende”. Hij doelt hiermee op de, zoals hij ze noemt, cookie-cutter hotels: “De drie sterren, dertien in een dozijn: dat beginnen er nu wel heel veel te worden.”

Gerelateerde artikelen