Hemmen30 jul '13 17:36

Paul van Liempt met Ruud Hendriks | Marco Pastors, hackers en duurzame festivals

Auteur: BNR Webredactie

Anderhalf jaar is Marco Pastors nu aan de slag als directeur van het nationaal programma Kwaliteitssprong Zuid. Wat zien we hier nu concreet van terug in de achterstandswijken van Rotterdam?

Ruud Hendriks
Ruud Hendriks

Hackers
Dankzij Julian Assange en Edward Snowden kan de hackerswereld weer rekenen op grote publieke belangstelling. Deze week zijn er drie hackersconferenties waarvan één in Nederland. En daar zal vanavond Julian Assange zelf de bezoekers toespreken.

Duurzame festivals
Festivals moeten duurzamer. Dat vindt Irmine van der Geest van Syntens Innovatiecentrum. De stichting begeleid festivals als Solar, dat dit weekend gehouden wordt. BNR kijkt of de festivals echt verduurzamen of dat ze vooral aan 'greenwashing' doen.

Voetbal International
In de entertainmentrubriek bespreken we de aftrap van het nieuwe seizoen van Voetbal International. Wat is de houdbaarheidsdatum van dit programma en wat mogen we straks van Rupert Murdoch en zijn Fox verwachten?

Economenpanel
Het plafond van de olieprijs komt in zicht. Op middellange termijn zullen de prijsstijgingen niet doorzetten. Is dit het begin van het einde voor de olie-industrie? We bespreken het met ons economenpanel

Culinair Lokaal
Met kleine lokale ondernemers de strijd aan gaan tegen grote catering-bedrijven. En dit alles om opdrachten binnen te slepen van klanten als Koninklijke Gazelle. Het nieuwe bedrijf Culinair Lokaal bestaat pas één jaar maar haalt nu al een omzet van 1 miljoen euro.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen