Hemmen17 nov '11 12:43

Interview | Winnaar van Best Food-specialiteitenwinkel Trofee

Auteur: Harmen Simon Teunis

Caulil's Delicatessen en catering in Amsterdam is de winnaar van de Best Food-specialiteitenwinkel Trofee.

Een belangrijke prijs, want veel ondernemers in de sector van Caulil's Delicatessen azen op de titel. En om de prijs te winnen moet je van goeden huize komen, legt eigenaar Maarten van Caulil uit bij BNR Paul van Liempt.

"Het is een pittige wedstrijd. Er doen een paar honderd winkels aan mee. De beste twintig delicatessenwinkels en de beste twintig kaaswinkels worden uitgenodigd om deel te nemen aan de wedstrijd. Vervolgens komen er twee vakjuryteams de winkel bezoeken en beoordelen. Er komen ook zes mysteryguests shoppen."

Criteria
De jury let op veel verschillende zaken. Onder andere hygiëne en versheid zijn belangrijke criteria. En dat gaat soms heel ver, zegt Caulil. "Je bent verplicht om een hele goede hygiëne toe te passen. Met name in de certificering wordt daar goed op gelet."

Ook de versheid is een punt waar scherp op gelet wordt. "Sommige dingen moeten juist rijpen en worden beter naar mate ze ouder worden. En je moet goed zorgen dat je producten vers maar ook op smaak zijn. Dat heeft vaak met temperaturen te maken."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen