Hemmen15 nov '13 17:18Aangepast op 18 nov '13 08:42

Paul van Liempt | Stef Blok, Mars en Pieter van Huystee

Auteur: BNR Webredactie

De eerste tekenen van herstel zijn te zien op de woningmarkt, maar het blijft het grootste probleem van Nederland volgens de Europese Commissie. Hoe gaat minister Stef Blok er voor zorgen dat we definitief uit het dal klimmen?

Nederland snakt naar het einde van de woningcrisis, maar volgens critici houdt minister Blok die crisis juist in stand door verdere hervormingen tegen te houden. Hoe gaat minister Blok de vastgelopen woningmarkt weer in beweging krijgen?

Mars
Mars blijft voor de wetenschap een mysterieuze planeet. Stukje bij beetje wordt de geschiedenis van de rode planeet ontrafeld. Vandaag wil de NASA een nieuwe stap zetten met de lancering van de Mars Atmosphere and Volatile Evolution, of kortweg MAVEN. Planeetonderzoeker Sebastiaan de Vet weet wat de nieuwe satelliet gaat doen.

Pieter van Huystee
Documentairemakers en -liefhebbers verzamelen zich deze week weer massaal in Amsterdam, waar woensdag het IDFA begint. Op het documentairefestival gaan ook vier producties van Pieter van Huystee Film in première. De man achter het productiehuis draait al tientallen jaren in het wereldje mee, maar ziet zijn rol wel langzaam veranderen.

Dit alles en meer én natuurlijk Kees de Kort bij BNR Paul van Liempt, elke werkdag van 9.30 tot 12.00.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen