Hemmen7 nov '13 17:56Aangepast op 8 nov '13 01:12

BNR Paul van Liempt | Waakhond ACM, Snapcar en jonge commissarissen

Auteur: Renee van Heteren

Chris Fonteijn is bestuursvoorzitter bij de Autoriteit Consument en Markt, een superwaakhond die bestaat uit de samengevoegd OPTA, NMa en Consumentenautoriteit. De fusieclub is nu een half jaar aan de slag. Hoe is het verlopen en wat kunnen we in 2014 van ze verwachten?

Paul van Liempt
Paul van Liempt

Snappcar
Het sociale autoruilnetwerk Snappcar is Challenger van het jaar 2013 geworden. Wat kunnen ondernemers leren over het oplossen van maatschappelijke problemen in Nederland?

LinkedIn
Wat zet je wel en niet op LinkedIn? En wat te doen als je per ongeluk een dronken tweet hebt verstuurd? Hoe presenteer je jezelf het professioneel op sociale media? Trainer en oud-journalist Petra ter Doest helpt topambtenaren en managers met dit soort vragen. En ze schreef er een boek over dat vandaag uitkomt: 'Publiceren over jezelf'.

Online advies
Online advies vragen, het is steeds gebruikelijker voor consumenten en bedrijven. Ook Google heeft nu een eigen dienst waarmee mensen elkaar via een videoverbinding van advies voorzien. Is het een hype of een trend die de komende jaren zal aanzwellen? Trendwatchers-duo Richard en Lieke Lamb geven het antwoord in hun trendsverwachting voor online advies.

Kamerledenpanel
In het Kamerledenpanel en zitten Nine Kooiman van de SP, Michel Rog van het CDA en namens de VVD  Ton Elias.  In de begroting van het ministerie van Infrastructuur en Milieu lijkt asfaltpartij VVD een flinke draai te maken. Wordt de automobilist de dupe?

Jonge commissarissen
De gemiddelde leeftijd van een beginnend commissaris is nu 58 jaar. Maar dat is aan het veranderen. Door de vergrijzing, de vraag naar meer diversiteit én omdat het aantal commissariaten door de overheid is gemaximeerd. Joost Kramer richtte De Jonge Commissaris Toezichthouder (DJCT.) Een platform voor jonge commissarissen en toezichthouders.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen