Hemmen11 nov '13 19:07

Paul van Liempt | Erasmus Universiteit, moslimkrant en tyfoon-proof bouwen

Auteur: Renee van Heteren

De Rotterdamse Erasmus Universiteit bestaat 100 jaar en slaat een nieuwe weg in. Het moet namelijk internationaler. De bestuursvoorzitter van de Erasmus Universiteit, Pauline van der Meer Mohr, is te gast.

Moslimkrant.nl

Een digitale krant vol nieuws, achtergronden en opinie om het 'verkeerde beeld dat nu van de Nederlandse moslimgemeenschap wordt geschetst rechtzetten'. Brahim Bourzik, oprichter en uitgever van  de demoslimkrant.nl, waarom deze onlinekrant van kans van slagen heeft.

Hurricane-proof bouwen

De orkaan Haiyan trok met windsnelheden van ruim 300 kilometer per uur over de Filipijnen. Kun je een huis zo bouwen dat het een tyfoon of hurricane kan doorstaan? Albert Veerman vertelt hoe hij dat aanpakt met zijn bedrijf Veerhuis bouwsystemen.

Juridische Vraag

Het is topdrukte bij de jachtwerf van mevrouw Visser op Pampus. Maar door dubbele pech zit zij zonder internet en telefoon. En daarover gaat de Juridische Vraag.

Wat vindt het Journalistenpanel?

Een land in puin door een tyfoon. Hoe breng je dat in beeld? En is Nederland echt uit de recessie of juichen we net te vroeg? Het Journalistenpanel bestaat uit: Eric Smit  hoofdredacteur en medeoprichter van Follow the Money, Nikki Sterkenburg, Elsevier-redacteur en Brenno de Winter, IT-onderzoeksjournalist.

Iran

Amerika heeft al weinig vrienden in het Midden-Oosten en het worden er steeds minder. Want door in gesprek te gaan met Iran over het nucleaire programma, strijkt Obama tegen de haren van bondgenoten Israël en Saudi-Arabië in. Te gast is Sijbren de Jong is analist bij het Den Haag Centrum voor Strategische Studies.

 

Dit alles en meer én natuurlijk Kees de Kort bij BNR Paul van Liempt, elke werkdag van 9.30 tot 12.00.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen