Hemmen14 jun '13 16:58Aangepast op 18 jun '13 09:53

Paul van Liempt | Architecten, daten zonder 'dat' en contact met buitenaards leven

Auteur: BNR Webredactie

Waar het herstel van de bouwsector in Nederland ook in de meest optimistische prognoses voor dit jaar nog niet wordt voorspeld, blijven architecten het moeilijk hebben. Maar waar de markt in Nederland lastig is, zijn er over onze landsgrenzen heen meer mogelijkheden. Dat ziet ook architectenbureau dJGA, dat met zijn 85 jaar en 85 medewerkers tot één van de oudste en grootste bureaus van het land hoort.

Daten zonder dat
Talloze datingsites vechten om de aandacht van de vrijgezel. Het is lastig om je in die markt te onderscheiden, maar Mirjam van der Horst denkt toch een niche te hebben gevonden. Met 'date zonder dat' richt ze zich op mensen die geen seks willen of kunnen hebben.

De Friese identiteit
Erik Betten is een Fries met Groningse roots. Vol goede moed ging hij op zoek naar dé Friese identiteit. Betten schuwt clichés niet en komt door diverse interviews tot nieuwe inzichten. Een van de vragen is: kan iedereen die dat zou willen, alsnog Fries worden? Erik Betten is schrijver van het boek De Fries, Opzoek naar de Friese identiteit.

Contact met buitenaardse wezens
Deze week zal de aarde 'hallo zeggen' tegen het universum. Of iets minder cryptisch gezegd: we gaan contact zoeken met buitenaards leven! Faqt-hoofdredacteur Philip Dröge weet alles over het Lone Signal-project.

Sport
In BNR's sportpanel aandacht voor Jong Oranje en het laatste tranfsernieuws. In het panel vandaag: Bob van Oosterhout, Frank Kales en Paul Foortse.

Centrum voor Parlementaire Geschiedenis
De subsidiekraan wordt dichtgedraaid. Het Centrum voor Parlementaire Geschiedenis krijgt geen 520.000 euro meer van de overheid. Hoe zorgt het centrum ervoor dat het niet haar deuren definitief hoeft te sluiten? Carla van Baalen, directeur Centrum voor Parlementaire Geschiedenis, vertelt welke oplossingen ze hebben bedacht.

Dit alles en meer én natuurlijk Kees de Kort bij BNR Paul van Liempt, elke werkdag van 9.30 tot 12.00.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen