Hemmen5 apr '12 11:36Aangepast op 5 apr '12 18:23

Obligate excuses NRC voor Friso-berichtgeving

Auteur: Thijs Baas

De excuses die NRC-hoofdredacteur Peter Vandermeersch maakte naar aanleiding van het rapport over de Friso-berichtgeving in zijn krant zijn "obligaat en politiek", zegt Youp van 't Hek in BNR Paul van Liempt.

Het is volgens Youp van 't Hek onvoorstelbaar dat er een rapport aan te pas moest komen om excuses te maken voor de gang van zaken. "In iemands hoofd of lijf moet een soort fatsoen zitten dat zoiets gewoon niet gebeurt."

"Laten we de zaak afsluiten. Het is gênant dat het gebeurd is, maar volgens mij moeten we er een punt achter zetten. Maar iedereen bij NRC moet zich diep, diep schamen", zegt Van 't Hek bij BNR Paul van Liempt.

Neurochirurg
Van 't Hek is nog steeds niet te spreken over de actie van de NRC om via journaliste Jannetje Koelewijn en haar man, neurochirurg Kees Tulleken, gevoelige informatie over de toestand van prins Friso naar buiten te brengen. De excuses die NRC maakte naar aanleiding van een rapport, maken het volgens Youp alleen maar erger.

Eerder maakte hij in een column al korte metten met de keuze van Vandermeersch om Tulleken zo uitgebreid zijn verhaal te laten doen. "ik was echt verbijsterd over de hele Friso-zaak. Het feit dat die man dwars door zijn ooit afgelegde eed afging, zelf het ziekenhuis ingestapt is om een beetje belangrijk te doen."

Het meest gênant vond hij nog dat op maandag Vandermeersch verscheen bij De Wereld Draait Door en doodleuk meldde dat hij het de volgende keer weer zo zou doen. Toch zal Van 't Hek voorlopig niet uit eigen beweging vertrekken als columnist bij de krant. Hij zal op korte termijn een gesprek hebben met 'zijn' hoofdredacteur.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen