Hemmen23 okt '13 09:00

Paul van Liempt met Ruud Hendriks | Nederlandse topeconoom in Zwitserland, verven in Rio en huisartsen

Auteur: BNR Webredactie

Een van de meest invloedrijke economen van Zwitserland is te gast, en dat is een Nederlander! Jan-Egbert Sturm staat aan het hoofd van het economisch instituut KOF. Hoe realistisch is een Europese Shutdown? En hoe lang blijft het bankgeheim nog bestaan?

Ruud Hendriks
Ruud Hendriks

Sloppenwijken verven
Letterlijk kleur brengen in een favela in Rio de Janeiro. Dat is het doel van Jeroen Koolhaas en Dre Urhahn. Acht jaar geleden begon het tweetal al met het beschilderen van sloppenwijken, maar dit is hun droomproject. En dus zijn ze een crowdfundingproject begonnen om de benodigde 100.000 dollar bij elkaar te krijgen..

Huisartsen
Het rommelt in huisartsenland. De zelfmoord van de op non-actief gestelde arts in Tuitjenhorn doet flink wat stof opwaaien. Er heerst grote onduidelijkheid over wat nu wel en niet mag tijdens stervensbegeleiding en over wat er nou precies gebeurd is. Bart Meijman, Voorzitter van de Huisartsenkring Amsterdam legt het uit.

Meest bewonderde Nederlander
En de prijs gaat naar...... Willem-Alexander. Onze koning zou deze week zijn verkozen tot 'de meest bewonderde Nederlander van 2013'. Het nieuws haalde diverse media. Rianne Meijer van Glamorama legt uit waarom het feest niet doorgaat.

Weekendschool
Op zondag les krijgen van een sterrenkundige, architect of arts.  Wat vijftien jaar geleden begon in een lokaaltje in het AMC in de Bijlmer is inmiddels uitgegroeid tot een school met negenhonderd leerlingen in zeven verschillende steden. Begin november opent de IMC Weekendschool haar tiende vestiging in Rotterdam Zuid. Een gesprek met oprichter en directeur Heleen Terwijn.

Dit alles en meer én natuurlijk Kees de Kort bij BNR Paul van Liempt, elke werkdag van 9.30 tot 12.00.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen