Hemmen29 dec '11 09:07

BNR Paul van Liempt | Reflecteren en vooruitblikken

Auteur: Thijs Baas

Ze zitten net een paar maanden op hun post en ze moeten hun politieke partij voorzien van een kritisch jong geluid. Bij Paul van Liempt in de studio zijn drie voorzitters van politieke jongerenorganisaties.

Bram Dirkx, voorzitter van de JOVD, Jojanneke Vanderveen, voorzitter van Dwars en Nikie van Thiel, voorzitter van de Jonge Democraten zijn kritisch en niet bang om tegen de schenen te schoppen van hun eigen partij.

Reflectoren
René Fijen bracht verbeteringen aan bij bestaande reflectoren en groeide in twee jaar tijd uitgegroeid tot marktleider in Nederland, met een kantoor in Turkije. En het gaat goed, ook de wegen in Oman worden binnenkort verlicht met de reflectors van deze Brabander.

Verder:
Minder eten, meer sporten, minder roken en meer ontspannen: het is tijd voor goede voornemens. Patrick van Hees, schrijver van het boek de Geluksprofessor, zegt dat ze juist een averechts effect hebben.

Voor wie zich zorgen maakt over de economie heeft onze cijferdokter Jurriaan Pröpper een boodschap: eind 2012 weet iedereen waar we staan. Hoe geruststellend dat is, mag hij rond 10 voor elf vertellen.

En ten slotte:
Wat heeft die bejubelde Arabische revolutie tot nu toe gebracht? Daar praat Paul van Liempt over met  Guy Weski, advocaat, Eline van Nistelrooij, voormalig voorzitter van DWARS, de jongerenpartij van GroenLinks en Hidde Boersma, wetenschapsjournalist.

Luister live, vanaf 9.30 uur.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen