Hemmen6 mrt '13 17:14

Paul van Liempt | Luchtverkeersleiding, hologrammen en organen op een chip

Auteur: BNR Webredactie

Is de positie van Schiphol als belangrijke speler aan het afbrokkelen? Paul Riemens, ceo bij de Nederlands Luchtverkeersleiding vreest van wel.

3D Hologrammen
Een duet met jezelf zingen of een arts die een operatie alvast levensecht kan laten zien. Het is allemaal mogelijk met 3D-hologrammen. De techniek is een bezig aan een opmars. Aan het begin van de revolutie staat Victor Verdonck, hij is eigenaar van Crossmedia Factory.

Organen op een chip
Een microchip waar je organen op kan kweken gaat dierproeven vervangen. Met de chip kan je organen nabootsen en medicijnen hierop testen. En dat heeft allerlei voordelen voor de fabrikanten. Het bedrijf Mimetas, een spin-off van de Universiteit Leiden, brengt het nu op de markt.

Polderen
Om uit de crisis te komen moet het kabinet niet kijken naar de polder voor de oplossing, maar naar de Eerste Kamer! Dat vindt onze cijferdokter Jurriaan Pröpper van bureau Adstrat.

Jonge Denkers
Mogen wetenschappers hun eigen embryo's gaan kweken? En moet er een rem worden gezet op opleidingen die alleen opleiden voor de werkloosheid? Het zijn onderwerpen in het jonge denkerspanel, met daarin: Sietse Bakker, Maartje Meuwissen en Erik Schoonhoven.

Webshops
Webshop Till You Drop, onder die titel is vanaf morgen een grote beurs in de Jaarbeurs in Utrecht. Webshops presenteren zichzelf daar en hopen nieuwe klanten te vinden. Maar hoe zet je in deze tijd een succesvolle webshop op. Te gast is beursmanager Tamara Wentink.

Dit alles en meer én natuurlijk Kees de Kort bij BNR Paul van Liempt, elke werkdag van 9.30 tot 12.00.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen