Hemmen6 sep '13 17:43

Paul van Liempt | Schiphol, Kadaster en Brussen

Auteur: BNR Webredactie

Waar luchtvaartmaatschappijen hun winst onder druk zien staan, lijkt Schiphol zich aan die malaise te onttrekken. De luchthaven boekt een behoorlijke winst en is bezig met een mega-uitbreiding van 500 miljoen euro. Maar is Schiphol ook in staat om de sterk opkomende concurrentie op de lange termijn te bestrijden? Te gast is CEO Jos Nijhuis.

Kadaster
Het Kadaster houdt bij wat van wie is en ziet zo nauwkeurig hoe de huizenmarkt zich ontwikkelt. Maar dat is lang niet het enige waar het Kadaster zich mee bezighoudt. Ook innovatie is een belangrijk onderwerp en er worden uitvindingen bedacht die de wereld veroveren. Te gast is bestuursvoorzitter Dorine Burmanje.

Talen
India telt 122 officiële talen, maar dat is slechts het topje van de ijsberg. Zo ontdekten Indiase onderzoekers. Want het land van het duizenlingwekkende aantal inwoners, komt ook tot een duizenlingwekkend aantal talen. Philip Dröge, wetenschapsjournalist en hoofdredacteur Faqt.nl kent de talen van India.

Sportpanel
Het sportweekend wordt besproken door Marjan Olfers (hoogleraar Sport en Recht  aan de VU, en partner bij advocatenkantoor VMW Taxand), Robbert Reimering (sportcommentator) en Allard Kalff (reporter RTL GP).

Brussen
Mantelzorg, daarbij denk je vaak aan ouders die voor zieke kinderen zorgen en kinderen die voor hun zieke ouders zorgen. Maar vergeet niet de broers en zussen van een gehandicapte. Straks Anjet van Dijken, die hier een boek over maakte.


Dit alles en meer én natuurlijk Kees de Kort bij
BNR Paul van Liempt, elke werkdag van 9.30 tot 12.00.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen