Hemmen8 aug '13 17:37

Paul van Liempt | PSV, zeewier en moedermelk

Auteur: Karin Backx

Door de overwinning op Zulte Waregem mag PSV voor het eerst in vijf jaar weer dromen van deelname aan de Champions League. Een gesprek met Tiny Sanders, algemeen directeur van PSV.

Zeewier in Nederland
Het is gezond en groeit aan populariteit. En dus sprongen twee Nederlandse ondernemers in de markt van zeewier. Want waarom zouden we het uit het buitenland halen, als Nederland we het in Nederland zelf ook kunnen kweken? Rebecca Miering, directeur en één van de oprichters van Zeewaar komt erover vertellen.

Tablet nieuwe kassa
Traditionele kassa's moeten vervangen worden door tablets. Daar wil het Amsterdamse bedrijf Adyen voor gaan zorgen. Geen wachtrijen meer, advies op maat, en volledige integratie van een off en online winkel.

Ford Kuga
Hoewel ze er bij Ford veel van hadden verwacht, werd de Kuga geen groot succes in ons land. Tijd voor een nieuwe dus. Presentator Meindert Schut testte de auto.

Bezuinigingstips

De vakbond bundelde klachten en opmerkingen van ambtenaren, wat volgens hen een waslijst aan aan veranderingen heeft opgeleverd. Vooral op het gebied van de verspilling in de zorg kwamen veel suggesties binnen. Ze komen met tips voor bezuinigingen. Benieuwd hoe onze Kamerleden daarover denken.

Moedermelk
Menselijke moedermelk bevat maar liefst tweehonderd soorten koolhydraten, en die ontbreken in melk van een koe. Uitgelezen mogelijkheden voor innovatief onderzoek, dachten twee hoogleraren. Zodat flesvoeding van koemelk in de toekomst meer op moedermelk kan gaan lijken.

Dit alles en meer én natuurlijk Kees de Kort bij
BNR Paul van Liempt, elke werkdag van 9.30 tot 12.00.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen