Hemmen6 jun '13 17:21

Paul van Liempt | Ben Verwaayen, gevaarlijke modder en vrouwen die onderhandelen

Auteur: BNR Webredactie

Ben Verwaayen is te gast over het leven na Alcatel-Lucent. Heeft de topbestuurder al een nieuwe aanbieding op zak, is hij tevreden over het kabinet-Rutte en hoe raakt de Europese economie uit het slop?

Boardrooms
Heel Europa is afhankelijk van de beslissingen die er worden genomen in de boardrooms van de grootste bedrijven. Zo verandert een saaie vergaderzaal in een bakermat van de macht. Jacqueline Hassink maakte foto's van al die boardrooms in de veertig grootste bedrijven van Europa en won er de Dutch Doc Award 2013 mee.

Gevaarlijke modder
Een van de grootste slapende monsters van het klimaat dreigt te ontwaken. In Siberië ontdooit door de enorm snelle opwarming van de aarde alle bevroren modder. En daarbij komen grote hoeveelheden broeikasgas vrij. Jorien vonk gaat de modder onderzoeken.

Brainstormdag
Het is vrijdag de Nationale Brainstormdag. In het hele land wordt via Brainstormdag.com gebrainstormd over de toekomst van Nederland. Centrale vraag: hoe bestrijden wij de recessie? Trendwatchersduo en organistors Lieke en Richard Lamb doen live verslag.

Bezuinigen
Het Tweede Kamerledenpanel discussieert over de steen die Halbe Zijlstra in de Haagse vijver wierp. Moeten we extra bezuinigen op zorg, toeslagen en uitkeringen? Te gast zijn: Joost Taverne (VVD), Sadet Karabulut (SP) en Hanke Bruins Slot (CDA).

Vrouwen die onderhandelen
Vrouwen verdienen 18 procent minder dan mannen in dezelfde functie. Jannet Vaessen van Women Inc. wi vrouwen beter leren onderhandelen over hun salaris.

Dit alles en meer én natuurlijk Kees de Kort bij BNR Paul van Liempt, elke werkdag van 9.30 tot 12.00.

Gerelateerde artikelen