Hemmen27 aug '12 09:07

BNR Paul van Liempt | IBM, CPB, China en Chimpansees

Auteur: Melvin Captein

Paul van Liempt ontvangt vandaag Harry van Dorenmalen, directeur van IBM Nederland, en praat met hem over het belang van innovatie.

Het bedrijf werd groot met pc's, maar besloot die markt te laten vallen. Hoe belangrijk zijn dit soort radicale beslissingen om te kunnen overleven in een competitieve markt? En hoe houd je je merk overeind na dergelijke koerswijzigingen? Van dorenmalen doet een boekje open over de bedrijfsstrategie van één van 's werelds sterkste merken.

CPB
Het Centraal Plan Bureau heeft de verkiezingsprogramma's van de politieke partijen doorgerekend. Politiek verslaggever Hans Verbeek gaat in op de belangrijkste conclusies. Ook Pieter Gautier, hoogleraar economie aan de Vrije Universiteit, geeft zijn visie.

Chimpansees
Volgens Britse onderzoekers zijn chimpansees eerlijker dan mensen. Philip Dröge, wetenschapsjournalist en hoofdredacteur bij Faqt.nl, legt uit hoe die vork in de steel zit.

China
Net van de middelbare school, maar nu al druk aan het ondernemen. Job Reinbergen en Sven Hurks vertellen over hun groothandel in Chinese import-producten met hun bedrijf Essim.

Nepal
Het doneren van geld aan arme landen is uit, het investeren in de lokale economie is in. Geld verdienen terwijl je de derde wereld helpt dus. Dirk Aleven en Willem Grimminck koppelen met hun bedrijf 'One 2 Watch' Nederlandse private investeerders aan ondernemers in Nepal.

BNR Paul van Liempt, elke ochtend van 9:30 uur tot 12:00 uur op BNR.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen