Hemmen21 aug '12 02:14

BNR Harmke Pijpers | PvdA-campagne, artsencongres en politieke barometers

Auteur: BNR Webredactie

De PvdA zou wel eens twee keer zo klein kunnen worden als de SP. En met nog drie weken te gaan moet er dus zo langzamerhand wel wat gaan gebeuren voor zijn partij.

Harmke Pijpers
Harmke Pijpers

Harmke Pijpers wil weten met welk verhaal partijvoorzitter Hans Spekman denkt de kiezer terug te kunnen halen, nu ook Emile Roemer zich de komende weken namens de SP in de campagnestrijd zal storten.

Volgende week begint in het Canadese Montreal het Wereld Kanker Congres, waar wetenschappers van over de hele wereld bij elkaar komen om over behandeling van kanker te spreken. René Bernards van het Nederlands Kanker instituut  is in de studio om alvast vooruit te blikken.

Tassen
Al 50 jaar maakt de familie Mutsaers uit Kaatsheuvel leren tassen. Het jubileum wordt beloond met een eigen expositie in tassenmuseum Hendrikje. De ambitie is in al die jaren niet minder geworden: Mutsaers moet net zo'n beroemd merk als Louis Vuitton worden.


Met een crisis die inmiddels al vijf jaar duurt, wordt het ook voor hogeropgeleiden steeds lastiger op de arbeidsmarkt. Hoe je je ook met de juiste diploma's op zak kunt wapenen tegen het economische ontij vertelt Ralf Knegtmans, managing partner van De Vroedt & Thierry Executive Search en schrijver van boeken en columns over leiderschap en Toptalent.

De Politieke Barometer van Ipsos Synovate, De Stemming van GfK Intomart/ EenVandaag, cijfers van TNS Nipo, en de peiling van Maurice de Hond niet te vergeten; worden we wel wat wijzer uit al die peilingen? Harmke Pijpers praat erover met het journalistenpanel: Willem Schouten, adjunct-hoofdredacteur van het Parool, Bas Paternotte, politiek verslaggever bij HP/De Tijd en Joost Ramaer, gastredacteur Groene Amsterdammer en columnist NRC Handelsblad.

Gerelateerde artikelen