Hemmen2 jul '13 16:32Aangepast op 3 jul '13 09:10

Paul van Liempt | De Hypotheker, Wijncursus in het Chinees en Drones

Auteur: BNR Webredactie

Een heel pakket aan maatregelen had aan het begin van dit jaar voor rust en vertrouwen op de woningmarkt moeten zorgen. Maar toch bevindt de markt zich nog altijd in onrustig vaarwater. Paul van der Meijs, directeur van De Hypotheker is te gast over de invloed van het provisieverbod, de rol van de banken en de maatregelen van de overheid.

Wijncursussen in China
Wijndrinken is booming in China, en daar springen niet alleen de producenten van wijn op in. Ook wijncursussen zijn gretig in trek in het oosten. De Wijnacademie werkt nu samen met Wijntraining Online om onder de naam The Dutch Wine Academy internationale wijncursussen aan te bieden.

Tula, the revolt
Vijf jaar werd er aan gewerkt, en de ambities zijn hoog gespannen. Tula, the Revolt draait vanaf morgen in de Nederlandse bioscopen. Maar regisseur Jeroen Leinders ziet internationale mogelijkheden voor zijn film over het slavernijverleden.

Inpakken, die entertaintmentjournalisten
Het is inmiddels vaste prik: als er een nieuwe film van Johan Nijenhuis wordt opgenomen dan wordt de pers massaal uitgenodigd. Vorig jaar waren de entertainmentjournalisten op Ibiza voor Verliefd op Ibiza, nu bezoeken ze Toscane voor De Toscaanse Bruiloft. En die tactiek lijkt te werken, want ondanks slechte recensies krijgen de films veel aandacht en bezoekers. Entertainmentjournalist Rianne Meijer komt vertellen dat niet alleen Nijenhuis dit zo aanpakt.tief.

Economenpanel
Nederlandse pensioenfondsen moeten meer geld in Nederland investeren. Dat wil het kabinet. Op die manier kan namelijk de infrastructuur verbeterd worden. En ook kan er weer gebouwd worden. Grote vraag is wie daarvan gaat profiteren: de pensioenspaarder of de nederlandse economie ?

Een cursusje Drones
Of je nu voor de kustwacht werkt of je bent fotograaf: iedereen mag een drone besturen. De onbemande vliegtuigjes rukken overal op en veel bestuurders zijn onervaren in het luchtruim. Dat kan professioneler, dachten luchtvaartbedrijf AEC Air Support en het Nationaal Lucht- en Ruimtevaartlaboratorium (NLR). Zij starten in september een opleiding.

Dit alles en meer én natuurlijk Kees de Kort bij BNR Paul van Liempt, elke werkdag van 9.30 tot 12.00.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen