Hemmen10 jun '13 17:24

Paul van Liempt | Aad Ouborg, Willem Wortel en slecht Engels

Auteur: BNR Webredactie

Ondernemen is entertainen. Dat is het motto van Aad Ouborg. De bekende ondernemer uit Noord-Brabant wist van een krultang en een frituurpan entertainment te maken. Inmiddels strekt zijn imperium zich uit van hockeysticks tot monumentale panden. Ook in crisistijd ziet hij nog alle ruimte voor handel.

Willem Wortel
Zijn buikje zat hem al een tijdje in de weg. Jacob Paas was zijn management-bestaan zat. Slecht eten, op onregelmatige tijden leven en slecht slapen dat moest anders. Het roer ging om. Paas schreef het boek Willem Wortelmethode speciaal voor mannen. Regelmatig en voldoende eten, combineert hij met de juiste mate van bewegen. Een gesprek over zijn carrièreswitch en zijn nieuwe levensstijl.

Extreem rechts
Frankrijk, Duitsland en Engeland hebben de laatste tijd weer te maken met een opkomst van extreem rechtse incidenten. In Nederland is het relatief rustig. Een gesprek met Sarah de Lange, politicoloog aan de Universiteit van Amsterdam over de opkomst van extreem rechts in het buitenland. En waarom het niet slim is om deze organisaties te verbieden.

Geachte Hoofdredactie
Is er plaats voor muziek bij BNR en laten we sommige politieke partijen te vaak aan het woord? Hoofdredacteur Sjors Fröhlich behandelt de vragen van luisteraars. Ook een vraag? Mail dan naar geachtehoofdredactie@bnr.nl.

Journalisten
Is Edward Snowden een held of heeft hij zijn vrijheid voor niets op het spel gezet? Het journalistenpanel buigt zich over die vraag, over de onrusten in Turkije en over nóg meer bezuinigen.

I learned it on school
We denken dat we goed Engels spreken, maar dat valt in praktijk tegen. De Amerikaanse Buffi Duberman coacht al jaren Nederlandse muzikanten, scholieren en CEO's om beter Engels te praten. Welke fouten maakt corporate Nederland?

Dit alles en meer én natuurlijk Kees de Kort bij BNR Paul van Liempt, elke werkdag van 9.30 tot 12.00.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen