Hemmen20 nov '12 08:36

BNR Paul van Liempt | Eerlijk en transparant verzekeren

Auteur: BNR Webredactie

Eerlijk en transparant verzekeren, dat is het idee achter verzekeraar InShared. Maar wat houdt dat precies in? En probeert niet iedere verzekeraar zo te zijn?

Daarover zal Paul van Liempt Felix Tenniglo en Herberth Samsom, oprichters van InShared, uitvoerig aan de tand voelen.

Het is de vogelverschrikker twee-punt-nul: de Agrilaser. Een lamp die vogels en andere dieren wegjaagt zodat ze de gewassen niet opeten en geen schade aanrichten. De ondernemer achter deze uitvinding is autodidact en pas 21 jaar oud: Steinar Henskes.

Voor de tweede keer kunnen startende ondernemers zich aanmelden om mee te doen aan het Start Up Bootcamp in Amsterdam. En die starters komen nu al vanuit de hele wereld om hun ondernemingsplan te pitchen. Eén van de oprichters is Patrick de Zeeuw.

Het is een doorbraak waar veel wetenschappers alleen maar van durven dromen. Een mogelijke oplossing voor de ziekte MS, suikerziekte, astma en allerlei voedselallergieën. Philip Dröge, wetenschapsjournalist en hoofdredacteur van faqt.nl, weet méér. 

Journalistenpanel
Een grootscheeps verwantschapsonderzoek heeft een verdachte opgeleverd in de verkrachtings- en moordzaak van de toen 16-jarige Marianne Vaatstra. Het DNA van een 44-jarige Friese boer matcht voor 100 procent met het DNA dat 13 jaar geleden op het lichaam van Marianne is aangetroffen. 'Het nieuws van het jaar' noemt Peter R. de Vries de DNA-match in de zaak Marianne Vaatstra. Over deze zaak praat ik met het journalistenpanel, met Elma Drayer, columnist van Trouw en Vrij Nederland, John Hoogerwaard, freelance journalist en en Bas Paternotte, hoofdredacteur van De Jaap.

Huis-, tuin- en keukencrisis
Dat de financiële crisis in Europa geen huis-, tuin- en keukencrisis is, blijkt wel uit de afgelopen jaren. De veroorzakers zijn moeilijk aan te wijzen, de oplossing is nog niet gevonden. Stof genoeg om over te schrijven voor financieel geograaf Ewald Engelen. Na vele columns komt hij nu met het boek: 'Een ongeluk in slow motion'.

Dit alles en natuurlijk ook Kees de Kort bij BNR Paul van Liempt, elke werkdag van 9.30 tot 12.00.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen