Hemmen11 mei '12 09:06Aangepast op 11 mei '12 11:38

La Place, slimme sporters en domme scholieren

Auteur: Fleur de Bruijn

Restaurantketen La Place en de V&D zijn allang niet meer onlosmakelijk aan elkaar verbonden. BNR's Paul van Liempt praat vrijdag met directeur Paul Bringmann over snelwegrestaurants, festivalcatering en de plannen voor Duitsland.

Restaurantketen La Place heeft nu al ruim tweehonderd vestigingen in Nederland en België, en een nieuw avontuur komt eraan. Er zijn concrete plannen om met La Place naar Duitsland te gaan. Paul van Liempt praat ook over biologische producten: In de restaurants van La Place wordt alles vers bereid en zijn alle producten biologisch. Dat zijn dus gezonde burgers, maar daar hangt wel een iets hoger prijskaartje aan dan bij de snackbar om de hoek.

Sporters zijn dom
Sporters zijn dom, het is een hardnekkig vooroordeel. Maar het tegendeel is waar, want sporten maakt namelijk slim. Hoe dat zit weet Jaap Seidell, hij is hoogleraar voeding en gezondheid aan de vrije Universiteit in Amsterdam. Hij is te gast bij Paul van Liempt. 

Autohopper
Een jaar geleden werd de eerste vestiging geopend, nu zijn het er 26. Verhuurformule Autohopper groeit flink en de rek is er nog altijd niet uit. Bij Van Liempt  in de studio is Mark Dekker van Autohopper.

Trendwatchers
Tienduizenden scholieren zijn nu druk bezig met hun voorbereiding op de landelijke examens, die maandag weer beginnen. Hoe bereiden de scholieren zich tegenwoordig voor op hun examens? En hoe zullen de examens in de toekomst worden afgenomen? Daarover praat Paul van Liempt met het  trendwatchers-duo van Nederland: Lieke en Richard Lamb. Iedere vrijdag geven zij op BNR hun TrendsVerwachting.

Kamerleden
Het reces is weer bijna voorbij in Den Haag. We zagen daarin dat de Kunduz-coalitie zijn eigen akkoord verder ging uitwerken, maar ook dat verschillende Tweede-Kamerleden hun vertrek uit de politiek aankondigen. Bij Paul van Liempt drie strijdvaardige Kamerleden: Paulus Jansen van de SP, Ahmed Marcouch van de PvdA en Stientje van Veldhoven van D66.

En verder natuurlijk Kees de Kort en de Waterkoeler.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen