Hemmen13 aug '12 01:10

BNR Ruud Hendriks | Knappe koppen, playboys en hoarders

Auteur: Thijs Baas

De knappe koppen van het Centrum Wiskunde & Informatica behoren wereldwijd tot de top. En ook het bedrijfsleven kan veel aan hun kunsten hebben.

Ruud Hendriks
Ruud Hendriks

BNR Ruud Hendriks praat met de directeur van dit topinstituut: Jos Baeten. 'Zijn' instituut berekent van alles. Hoe je een computer het best kunt beschermen tegen een cyberaanval bijvoorbeeld, maar ook de dienstregeling van de NS is de taak van het CWI.

Nedap, voorheen de Nederlandsche Apparatenfabriek, is vrij onbekend bij het grote publiek. Maar in de luwte van de storm timmert het technologiebedrijf uit de Achterhoek flink aan de weg. Het bedrijf haalt een jaaromzet van 152 miljoen euro en groeit gestaag door. Ruben Wegman, directeur van Nedap, is te gast bij Ruud Hendriks.

Zo ziet het leven eruit van échte playboys: gebruinde, steenrijke mannen, die als een soort luxe-nomaden rond trekken van villa naar buitenhuis, van zeilrace naar polowedstrijd. Met altijd een mooie vrouw in de ene hand en een glas champagne in de andere. Lifestylejournalist en BNR's huissnob Yvo van Regteren Altena neemt je een zomer lang mee langs de excentriekste playboys van onze tijd. In een bijdrage van Hester van Dijk.

Je kent ze ongetwijfeld wel: mensen die niets, maar dan ook helemaal niets weggooien. Hoarders worden ze in het Engels genoemd en ze vormen een dankbaar onderwerp op tv. Maar over wat hen drijft, wist de wetenschap eigenlijk weinig. Tot nu. Philip Dröge, wetenschapsjournalist en hoofdredacteur van Faqt.nl, werpt nieuw licht op deze bewaarzieke mensen.

Geert Wilders is zélf vaak in het nieuws, maar zijn achterban is dat een stuk minder. Over hen schreef Chris Aalberts het boek Achter de PVV, waarom burgers op de partij van Geert Wilders stemmen.

Elke werkdag van 9.30 tot 12.00.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen