Hemmen16 apr '12 08:56

BNR Paul van Liempt | Erasmus, Silicon Valley en kurken

Auteur: Fleur de Bruijn

Pauline van der Meer Mohr is bestuursvoorzitter van de Erasmus Universiteit, een instelling die ze bedrijfsmatig wil runnen. Paul van Liempt praat met haar over de toekomst van de universiteit en haar eigen carrière.

Image

Zij is bestuursvoorzitter van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Dat doet ze nu ruim twee jaar, maar ze heeft helemaal geen achtergrond in de academische wereld. En dat is toch opvallend.

Ze probeert het onderwijsinstituut zoveel mogelijk bedrijfsmatig te runnen, dus targets stellen. Verder praat ik met haar over haar carrière bij ABN AMRO, waar ze weg moest.

Silicon Valley
Het is niet de minste prijs: studeren aan de door Google en NASA gestichtte Singularity University in Silicon Valley. Maayke Damen en Yori Kamphuis wonnen de eerste Nederlandse innovatiewedstrijd van NASA en Google en zijn te gast bij Paul van Liempt.

Knallende kurken
Echte mannen drinken geen rosé champagne! Maar er wordt wel steeds meer van verkocht. BNR"s lifestyle goeroe en huissnob Yvo van Regteren Altena moet er echter niks van hebben, maar praat er evengoed graag over, bij Paul van Liempt.

Bezuinigen op ontwikkelingshulp
Bezuinigen en hervormen. Het zijn nog steeds thema's waar het in het Catshuis nu om draait. Als het om ontwikkelingshulp gaat, lijken de onderhandelaars duidelijk: bezuinigen. Thierry Sanders, directeur van BiD Network ziet dat anders, ook ontwikkelingshulp kuin je hervormen. En dan kan het budget voor ontwikkelingshulp best omlaag.

En verder het BNR Sportpanel, de Waterkoeler en Kees de Kort

Paul van Liempt, elke werkdag van 9.30 tot 12.00 op BNR. Klik hier voor meer informatie.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen