Hemmen24 apr '12 09:21

BNR Paul van Liempt | techno-bedrijven, nieuwe brillen en een gevallen kabinet

Auteur: Thijs Baas

Imtech heeft vestigingen in vele landen, waaronder Turkije, Rusland, Zweden en Duitsland. Maar is het nog wel een echt Hollands bedrijf?

Die vraag legt Paul van Liempt voor aan Rene van der Bruggen, CEO van Imtech. Natuurlijk praat hij ook met hem over het innovatieve klimaat in Nederland.

Ontslag kabinet
Gisteren bood Mark Rutte definiitief het ontslag van van zijn kabinet aan. Bij Paul van Liempt schuift oud-parlementair verslaggever Ton Planken aan.

Juridische Vraag
En het is dinsdag, dus tijd voor de Juridische Vraag. Vandaag die van Hai Smitsmans uit Valkenburg. Meneer Smitsmans is aan een nieuwe bril toe. De vorige kon hij nog van de belasting aftrekken, maar de nieuwe waarschijnlijk niet meer. Hij is het daar niet mee eens en vraagt zich af wat zijn rechten zijn. Verslaggever Ronald Olsthoorn sprak met meneer Smitsmans.

JOVD en Jonge Socialisten
En uiteraard ook veel politiek: Paul van Liempt praat onder andere met de voorzitters van de JOVD en de Jonge Socialisten over de kansen die de val van het kabinet voor jongeren biedt. Én het journalistenpanel, met daarin de vraag welke politicus en welke partij nu het meeste profiteert.

Technologie
Een futurist die terug wil naar de jaren vijftig. Dat is Marcel Bullinga. Hij is te gast, omdat BNR vandaag speciale aandacht schenkt aan technologie. Welke invloed heeft technologie op ons leven en wat staat ons nog te wachten?

Gerelateerde artikelen