Hemmen6 sep '12 09:04

BNR Paul van Liempt | Coffeeshops, ligfietsen en financieel talent

Auteur: Melvin Captein

Gast van de dag is vandaag advocaat Gerard Spong. Met hem praat Paul onder andere over het ontsporende softdrugsbeleid en de richting die de Nederlandse rechtstaat de laatste jaren inslaat.

Spong komt vertellen over zijn boek 'De hypocrisie van de achterdeur'. Hij noemt het hypocriet dat gemeenten aan de ene kant coffeeshops verwelkomen terwijl justitie aan de andere kant de eigenaren vervolgd. Volgens hem is het softdrugsbeleid niet meer te houden.

Fietsen
U kent ze wel, zo'n snelle banaan die u ineens voorbij scheurt op het fietspad. U kunt ze wel eens vaker gaan tegenkomen op de weg. Er is in Nederland al 10 miljoen kilometer gefietst met deze velomobiel, een variant van de ligfiets. Jos Sluijsmans, organisator van een internationaal seminar over ligfietsen en velomobielen, komt vertellen waarom hij liggend fietsen zo fantastisch vindt.

Piepjong talent
André Vendrig
, directeur van de Finance Academy, komt vertellen over het opleiden van jonge talenten tot financiële professionals. Die doelgroep wordt steeds jonger: via een samenwerking met het ROC zijn nu ook jongeren van 16 jaar welkom.

Jonge Denkers
Met het Jonge Denkers Panel wordt gesproken over de verkiezingsstrijd. Is deze al gelopen of niet? Dave van der Pol, kwartiermaker bij het Young Amsterdam Economic Board, Jamila Aanzi, oud-vice-voorzitter FNV Jong en lijstduwer Partij van de Arbeid en Maartje Meuwissen, eigenaar van publiciteitsbureau Punt11, gaan erover in discussie.

BNR Paul van Liempt, elke werkdag van 9.30 tot 12.00.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen