Hemmen21 mei '12 01:21Aangepast op 21 mei '12 03:12

BNR Paul van Liempt | Diederik Samsom: buitenspel of klaar om in te vallen?

Auteur: Thijs Baas

Hij deed niet mee aan het Kunduz-akkoord, kreeg daarop aanvankelijk forse kritiek, maar plukt mogelijk alsnog de vruchten. Wat is Diederik Samsoms strategie voor de verkiezingen?

Wat eerst een strategische misser werd genoemd heet nu opeens een meesterzet. De PvdA-leden draaiden als een blad aan een boom om toen ze hoorden wat het Kunduz-akkoord precies zou betekenen. PvdA-lijsttrekker Diederik Samsom is te gast bij BNR Paul van Liempt om de houding van de PvdA rond het Kunduz-akkoord en zijn strategie op weg naar de Tweede Kamerverkiezingen nader uit te leggen.

Verder praat Paul van Liempt met Samsom over de rol die Europa zal gaan spelen bij de komende Tweede Kamerverkiezingen. Dat is ook van belang bij de keuze van mogelijke toekomstige coalitiepartners. Wie zijn Samsoms natuurlijke vrienden? Durft Samsom zijn voorkeur uit te spreken?

De verleiding van belastingfraude
Geboren aan de goede kant van het leven dacht Serge Bakker daar ook te blijven. Toch liet hij zich verleiden door die vijf woorden: Wij denken ook aan jou. In zijn rol als Senior Equity Trader bij ABN Amro fraudeerde hij volgens de fiscus samen met zes anderen voor in totaal van 50 miljoen euro. In het boek Eén van de jongens beschrijft Cees van Lotringen de fraude, maar ook de man achter de 50 miljoen.

BNR's huissnob Yvo van Regteren Altena
De beurzen zijn op het moment misschien niet zo'n heel stabiele investering. Maar bnr's lifestylegoeroe Yvo van Regteren Altena heeft een alternatief gevonden: de wijnveiling. In een bijdrage van Hester van Dijk.

Sportpanel
Ted van der Meer, sportcommentator, onafhankelijk sport- en sponsoradviseur Frank van den Wall Bakeen sport- en mediaconsultant Gijsbregt Brouwer vormen vandaag het sportpanel bij BNR Paul van Liempt.

Laatstuderen
Na je pensioen terug naar de universiteit: het is niet heel ongewoon. Op de faculteiten kunstgeschiedenis en psychologie zie je regelmatig een grijze coupe rondlopen. Maar op je vierenzeventigste nog een studie Management Consultancy afronden: dat is andere koek. Hoewel...? Te gast bij BNR Paul van Liempt is Nick Meijer uit Etten-Leur. Die kijkt daar heel anders tegenaan.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen