Hemmen2 mei '12 09:11

BNR Harmke Pijpers | Commissarissen, campagnes en spandoeken

Auteur: Harmen Simon Teunis

Kees van Lede, onder meer bekend als oud-topman bij AkzoNobel. Daarna bouwde hij vooral een indrukwekkend aantal aan commissariaten op, onder andere bij Heineken, Philips en Sara Lee. Van Lede is woensdag te gast bij Harmke Pijpers. Zij bespreken onder meer de veranderende rol van de raad van commissarissen

Harmke Pijpers
Harmke Pijpers

Ook ter sprake komen de veranderingen in het internationale bedrijfsleven, maar natuurlijk ook de actuele politieke ontwikkelingen. Is ons land weer op de rit met het akkoord van de Kunduz-coalitie, of moeten er meer spijkers met koppen worden geslagen?

Spandoeken to go
10.15 uur:
Eind vorig jaar had Schiphol de wereldprimeur met een heus spandoekenautomaat. Geen gedoe meer met in elkaar geknutselde spandoeken om reizende vrienden en familieleden uit te zwaaien of weer met open armen te ontvangen. En dat loopt zo goed dat dit Nederlandse concept de grens over gaat. De Nederlandse ondernemers achter de automaat, Thibaud Bruna en Olivier Jansen, zijn te gast bij Harmke Pijpers.

Economenpanel
11.05 uur:
Bij het economenpanel wordt de 3-procent-norm besproken waaraan niet alleen Nederland moet voldoen. De norm hangt vooral bij de Zuidelijke landen als een molensteen om de nek, maar daar kan binnenkort weleens verandering in komen. Hoe verstandig het is om die norm te laten varen voor landen die er slecht voor staan?

Te gast in het economenpanel zijn;

-  Cees Kools hoogleraar corporate governance aan de Rijksuniversiteit Groningen en partner bij Booz&Company.

-  Pieter Gautier, hoogleraar macro-economie vd arbeidsmarkt aan de Vrije Universiteit

- Valentijn van Nieuwenhuijzen, hoofd strategie bij ING Investment Management

Negatieve campagnes
10.35 uur:
Zwarte pieten, bedrijfspoedels en draaikonten, ze komen vast allemaal weer langs tijdens verkiezingen. Nu lijkt het misschien alsof deze negatieve manier van campagne voeren steeds vaker voorkomt - maar dat is niet zo. Dat heeft promovenda Annemarie Walters onderzocht en zij is te gast bij Harmke Pijpers.

BNR Harmke Pijpers
Van 09.30 tot 12.00 uur.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen