Hemmen4 jul '12 09:06

BNR Paul van Liempt | Glamourmisdaad, TomKat en Pabo-bul

Auteur: Fleur de Bruijn

John van den Heuvel ruilde zijn politiebadge in voor een carrière als misdaadverslaggever. Al zijn verhalen heeft hij nu gebundeld. Met de misdaadverslaggever praat Paul van Liempt over justitie, criminaliteit en zijn tv-carrière.

Hij maakt een carrière vol glamour als misdaadverslaggever bij De Telegraaf en RTL Boulevard. John van den Heuvel schrijft over het spel tussen de onderwereld en justitie. Het lijkt er soms op of die twee een innige romance hebben.

Duurzaam beleggen
Niet dogmatisch, maar wel duurzaam. Het Amsterdamse bedrijf Double Dividend maakt het beleggers makkelijk om in duurzame bedrijven te investeren. En een fonds hoeft niet eens 100 procent groen te zijn om toch in de gratie te vallen bij de financiële adviseurs. Floris Lambrechtsen, oprichter van Double Dividend, zit bij Paul van Liempt.

Pabo op de universiteit

Al jaren is er forse kritieke op de pabo. In 2008 werd daarom de Academische Lerarenopleiding Primair Onderwijs opgericht. Een combinatie van de pabo en een bachelor Onderwijskunde op universitair niveau. Aanstaande vrijdag krijgt de eerste lichting afgestudeerden een diploma. Theo Wubbels vice-decaan van de Faculteit Sociale Wetenschappen en initiatiefnemer van de opleiding en student Janice Wierenga praten bij Paul van Liempt over de nieuwe opleiding.

Tom Cruise bij Paul van Liempt
In Amerika is alles groter en ook de scheidingen van sterren zijn van een andere orde. Waar wij het moeten doen met Ruud en Estelle, houden zij zich daar nu bezig met TomKat. Bij Paul van Liempt is entertainment-journalist Mark Koster.

Economenpanel
De verkiezingsprogramma’s zijn geschreven en afgelopen weekend besproken en de spotjes zijn klaar om de ether in geslingerd
te worden. Kortom: de strijd om de kiezer is nu echt begonnen. Maar in hoeverre doen de verkiezingen er in ons land economisch gezien toe? Paul van Liempt bespreekt dit met het economenpanel.

En natuurlijk Kees de Kort.

BNR Paul van Liempt, elke werkdag van 9.30 tot 12.00 op BNR. Klik hier voor meer informatie.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen