Hemmen9 mei '12 08:56

BNR Paul van Liempt | Topwetenschapper, superatleet en krantenautomaat

Auteur: Fleur de Bruijn

Nog een paar weken is Robbert Dijkgraaf president van de KNAW voordat hij de overstap naar Amerika maakt. Paul van Liempt praat met hem over de uitdagingen waar de Nederlandse wetenschap nu voor staat.

Een man die aan alle kanten wordt geprezen om wat hij voor de Nederlandse wetenschap heeft gedaan, wordt directeur van het Institute for Advanced Study in Princeton, een absolute topfunctie. Paul van Liempt praat met Robbert Dijkgraaf over zijn periode bij de KNAW, over de uitdagingen waar de Nederlandse wetenschap nu voor staat. En natuurlijk wordt er ook gesproken over die mooie, nieuwe baan.

Krantenautomaten
Waar je er in Londen bijna over struikelt, zie je ze in de Nederlandse grote steden nauwelijks nog staan: krantenautomaten. Als het aan Jaap Schoorl van krantenautomaat.nl en Jeroen Glabbeek van mobielbedrijf CM ligt, komt daar snel verandering in. Want frisdrank, sigaretten, koffie en de vette hap: je haalt ze allemaal uit de automaat. En volgens de heren kan dat ook met kranten en het tijdschriften.

Superatleet
Hij was een superatleet . Maar ook drankverslaafd en vaak betrokken bij vechtpartijen. Een jaar geleden kwam er een einde aan het leven van Olympisch marathonkampioen Samuel Wanjiri. FD-journalist Frits Conijn en Simon Maziku schreven er een boek over. Zij zijn vandaag te gast bij Paul van Liempt.

Paul Verhoeven
Uit ruim 3000 inzendingen is de titel Steekspel gekozen als de naam voor de nieuwe film van Paul Verhoeven. De regisseur is samen met Rene Mioch bezig met het project The Entertainment Experience. Alles van het script tot de muziek wordt bedacht of samengesteld door het publiek.

Dag van Europa
De kiezers in Frankrijk en Griekenland rekenden dit weekend hard af met Europa en toch wordt er vandaag een feestje gevierd. Precies 62 jaar geleden werd het startsein gegeven voor een samenwerking die zou uitgroeien tot de Europese Unie. Vandaag is het de Dag van Europa en daarover praat paul van Liempt met demissionair staatssecretaris Europese Zaken Ben Knapen. Want voor hem staat deze dag in het teken van het ondernemerschap. 


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen