Hemmen1 nov '12 09:00Aangepast op 1 nov '12 17:58

BNR Paul van Liempt | Water, ruimtevaart en wintersport

Auteur: Harmen Simon Teunis

Sinds een paar maanden is Lieve Declercq de nieuwe directievoorzitter van drinkwaterbedrijf Vitens. En zij wil het anders doen dan haar voorgangers: méér ondernemerschap en de kosten drukken door innovatie.

Met 5,4 miljoen klanten is Vitens het grootste drinkwaterbedrijf van Nederland. Met de presentatie van het nieuwe regeerakkoord wordt het weer pijnlijk duidelijk: alles wordt duurder. Maar gaan 5,4 miljoen klanten van Vitens daar ook iets van voelen in de prijs die zij betalen voor het water?

Biografie André Kuipers
Ook te gast is journalist en fotograaf Sander Koenen. Deze week verscheen zijn boek Droomvlucht, de biografie van André Kuipers. Hij vertelt hoe het was om dit boek te schrijven en wat voor man Kuipers is.

Wintersport
Vroegboekers boeken al in juni, avonturiers kijken op de webcam waar het sneeuwt, en vertrekken dan pas. Het wintersport seizoen is weer begonnen . BNR Travel u houdt u op de hoogte van alle wintersporttrends.

Jonge Denkers Panel
Het was snel en vernieuwend. Het formatieproces van het nieuwe kabinet Rutte II. De politici bejubelen het formeren nieuwe stijl, waarbij de Tweede Kamer het initiatief neemt en niet meer de Koningin. Maar hoe denkt het Jonge Denkers Panel daarover?

Vandaag in het panel

- Guy Weski, advocaat
- Willem Jan Hilderink, publicist
- Lamyae Aharouay, BNR-redacteur

China
Dat grootmacht China steeds belangrijker wordt voor de wereldeconomie staat buiten kijf, dus dan is het ook voor ons best spannend als er een flinke machtswisseling op stapel staat. Het partijcongres van de communistische partij in China begint over een week. Daar wordt een groot deel van de huidige leiders met pensioen gestuurd. Frank Pieke, professor Moderne China Studies van de Universiteit Leiden, legt uit wat deze wijziging gaat betekenen voor de binnenlandse- en de buitenlandse politiek.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen