Hemmen6 nov '12 00:16Aangepast op 6 nov '12 09:16

BNR Paul van Liempt | Wijffels aan het woord

Auteur: Thijs Baas

Veel aandacht en rumoer rondom de start van het nieuwe kabinet. Hoeveel vertrouwen heeft econoom, kritisch CDA’er en oud-informateur Herman Wijffels in de plannen van Rutte II?

De oud-SER-voorzitter, topbestuurder van CDA-huize én informateur van het kabinet-Balkenende IV komt erover vertellen bij BNR Paul van Liempt. 

Wintersport voor de deur
November is begonnen, en daarmee staat de wintersportvakantie weer voor de deur. Wat zijn de do's and dont's op wintersportgebied dit jaar? Paul van Liempt praat erover met Bert Romani van de Nederlandse Ski Vereniging.

Eigenlijk hoef je maar twaalf items te hebben om je garderobe mee te vullen. Als je dat niet gelooft moet je vooral blijven luisteren - zometeen legt stylist Dyanne Beekman het uit.

Racisme in VS
Bij de Amerikaanse verkiezingen van vier jaar geleden dachten we dat er een einde kwam aan een tijdperk; met de komst van de eerste  zwarte president leek het racisme in de VS de doodsteek te hebben gekregen. Maar niets is minder waar. Philip Dröge, wetenschapsjournalist en hoofdredacteur van Faqt.nl, belicht de stand van zaken van het rassenonderscheid in het land van Obama.

Nivelleren
Het regeerakkoord bevat tientallen maatregelen, maar er is er één waar alle media op zijn losgegaan: de nivellering van de zorgpremie. In het journalistenpanel:
Martine Wolzak, redacteur bij het Financieele Dagblad, Willem Schoonen, hoofdredacteur van Trouw en Lise Witteman, parlementair journalist bij NU.nl. 

Dit alles en natuurlijk ook Kees de Kort bij BNR Paul van Liempt, elke werkdag van 9.30 tot 12.00.

Gerelateerde artikelen