Hemmen15 dec '11 09:13

14 jaar Carré, start-ups in Nederland en leugens kwalificeren

Auteur: Harmen Simon Teunis

Hein Jens is hét gezicht van het Amsterdamse theater Carré. Maar na veertien jaar houdt hij het daar voor gezien. Paul van Liempt praat met hem over hoe hij de beste namen naar zijn theater kreeg.

Verder in BNR Paul van Liempt: de regio Eindhoven is misschien de slimste ter wereld, maar het lukt veel kleine hightech bedrijfjes niet om door te groeien tot echt grote succesvolle ondernemingen met honderden werknemers.

Paul praat met Onno Lint van het lectoraat Brainport aan de Fontys Hogeschool over hoe de slimste regio van de wereld, nog ambitieuzer maakt.

Leugens kwalificeren
Verder een gesprek met Jan Henk van der Velden. Hij ontwikkelde een nieuw systeem om leugens te kwalificeren: de liegladder. Hoe dit systeem werkt staat in zijn boek 'Iedereen liegt maar ik niet'. Want, als we heel eerlijk zijn, liegen we allemaal wel eens. En toch vinden we de ene leugen erger dan de andere. Van der Velden legt uit hoe dat komt.

De meidenfabriek
Geen pitspoezen of promotiemeisjes, maar modellen met looks en brains. Daarmee wil de Meidenfabriek de wereld van de sales bestormen. Het bedrijf, dat dus vooral niet verward moet worden met een modellenbureau, is nu een aantal maanden bezig en naarstig op zoek naar een nieuwe lichting commerciële toppers. Bij BNR Paul van Liempt een gesprek met een van de oprichters, Mette van der Veer.

Gerelateerde artikelen