Hemmen8 aug '12 09:05Aangepast op 8 aug '12 11:43

BNR Paul van Liempt | Leontien, Edith en kostbare sportfeitjes

Auteur: Melvin Captein

Op BNR's clipper nemen vandaag onder andere Leontien Zijlaard-Van Moorsel, judoka Edith Bosch en Arthur Zuijderwijk van nfostrada Sports Group plaats.

Als voormalig top-wielrenster had Leontien Zijlaard-Van Moorsel de eer om de gouden plak aan Marianne Vos uit te reiken. Zelf won Leontien vier gouden, een zilveren en bronzen medaille tijdens de Spelen van Sydney en Athene. Woensdagochtend schuift ze aan bij Paul van Liempt op de Clipper Stad Amsterdam. Na haar sportcarrière is Leontien een succesvolle zakenvrouw: hoe heeft zij dat voor elkaar gekregen?

Edith Bosch
Verder komt Olympisch judoka Edith Bosch. Al twee keer eerder deed ze mee aan de Spelen en deze derde keer wist ze een bronzen medaille te halen. Wat zijn haar plannen voor de toekomst? Wellicht kan oud-judoka Deborah Gravenstijn haar daarin adviseren.

Infostrada
Sportfeitjes zijn leuk voor thuis of in de kroeg, maar ze zijn tegenwoordig ook big business. Met een jaaromzet van 25 miljoen euro en 200 werknemers in dienst is de Infostrada Sports Group er behoorlijk succesvol mee. Arthur Zuijderwijk is één van de directeuren en vertelt morgen hoe hij klanten als IOC en FIFA weet binnen te halen.

Epke
En het sportpanel met vaste co-host Ben van der Burg en oud-volleyballer Bas van de Goor. Natuurlijk bespreken ze de gouden medaille van turner Epke Zonderland. Door zijn unieke combinatie van drie vluchtelementen op de rekstok wist hij zijn concurrenten te verslaan. Was hij zo vol zelfvertrouwen dat hij deze moeilijkheidsgraad aandurfde?

Paul van Liempt live vanuit Londen vanaf 09:30.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen