Hemmen3 mei '16 16:57Aangepast op 9 mei '16 16:48

4 mei | Giro d'Italia, Tappen en Radicalisering

Auteur: BNR Webredactie

John Berends, burgemeester van Apeldoorn, over de Giro d'Italia.

Herdenken als beleving
De oorlog herdenken wordt steeds meer een beleving. Dat laat Roger Cremers zien in zijn expositie en fotoboek: World War Two Today. De fotograaf brengt het massatoerisme in beeld dat op Europese oorlogsmonumenten afkomt.

Geef me een kans
Bosch Film houdt 16 Geef me een Kans- bijeenkomsten in verschillende grote steden. De bijeenkomsten zijn bedoeld om werkgevers in contact te brengen met jongeren die een stage zoeken. Het project komt voort uit de documentaire 'Yahya en de 222 afwijzingen', die Julia von Graevenitz in 2015 maakte.

Tappen
Hoe vaak plaatsen inlichtingendiensten een tap? Op deze vraag hoopt Bits of Freedom vandaag een antwoord te krijgen. Omdat de minister geen openheid van zaken wil geven eist Rejo Zenger openbaarheid bij  de rechter. De Raad van State doet om 10.15 uur uitspraak, een kwartier later schuift Zenger aan.

Economenpanel
Valentijn van Nieuwenhuizen van NN Investment Partners, Piet Keizer, universiteit docent Economie en Allard Bruinshoofd, econoom van de Rabobank bespreken de voorzichtige ramingen van Brussel, de aanzwellende discussie over handelsverdrag TTIP en de beursgang van Philips Lighting.

Radicalisering
Veel Europese landen zijn hard geraakt door terreur. Nederland blijft nog buiten schot en dat is, volgens deskundigen, te danken aan het goede wijkenbeleid. Toch is er ook kritiek en willen moskeeën zelf meer doen om radicalisering tegen te gaan. Te gast is Marianne Vorthoren is directeur van de Rotterdamse moskeeorganisatie SPIOR.

Dit alles en meer én natuurlijk Kees de Kort bij BNR Diana Matroos, elke werkdag van 9.30 tot 12.00.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen