Hemmen13 jun '12 09:10

BNR Paul van Liempt | Hup Holland, hup Spanje, hup zorg

Auteur: Melvin Captein

Het is de dag van de waarheid voor Oranje. Om 20:45 trapt de ploeg van Bert van Marwijk af tegen Duitsland en na de nederlaag tegen de Denen, is er nu toch echt een zege nodig.

Gast van de Dag
Pauls tafelgast is vandaag minister Edith Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Hij praat met haar over het beheersbaar maken van kosten in de zorg, maar ook over mogelijke matchfixing in het Nederlandse voetbal. Heeft de gokmaffia ook Holland in haar greep? En hoe moet dat worden bestreden?

Hup Holland Hup
In de studio bij BNR's Paul van Liempt praat een voetbalpanel over de wedstrijd die Bert van Marwijk omschrijft als 'de belangrijkste wedstrijd in jaren'. Theo Reitsma, voetbalcommentator, Jan Hermen de Bruin, hoofredacteur van voetbalblad Elf en Robbert Reimering, commentator bij Eurosport blikken ongezouten vooruit op de krachtmeting met de eeuwige aartsrivaal.

Een heel ander voetbalgerelateerd onderwerp is de scheiding van Ruud en Estelle Gullit. Aan entertainment journalist Tosca Sel vraagt Paul waarom het voor voetballers toch zo lastig is een echtverbintenis in stand te houden.

Sky is the limit
Verder een reportage over het Nederlandse bedrijf Nsaco, dat in China hoopt te profiteren van de exploderende luchtvaartindustrie. Het Aziatische land gaat de komende jaren zeventig nieuwe vliegvelden bouwen, om de economie aan te zwengelen.

Het economenpanel praat vandaag over de 100 miljard euro die wordt vrijgemaakt om de Spaanse banken te redden.

BNR Paul van Liempt, elke werkdag van 9.30 tot 12.00 op BNR. Klik hier voor meer informatie.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen