Hemmen15 jun '12 09:19Aangepast op 15 jun '12 09:47

BNR Paul van Liempt | Wetenschap, investeren in Afrika, Kamerledenpanel

Auteur: Harmen Simon Teunis

hoogleraar antropologie Annemarie Mols heeft de NWO-Spinozapremie gewonnen, de hoogste Nederlandse onderscheiding in de wetenschap. Het geld gaat ze vooral inzetten voor haar onderzoek naar eten. En één van de eerste bevindingen zal menig lijnende man of vrouw gelukkig maken.

Sociale wetenschappen blijven een beetje een onderschoven kindje, toch lukt het Annemarie Mols altijd om geld bij elkaar te krijgen voor haar onderzoeken. Hoe ze dat doet, bespreekt zij met BNR's Paul van Liempt.

Niet meer doneren aan Afrika maar investeren in dit continent. Dat is dé manier om Afrika zelfredzaam te maken. En dat beginnen grote banken en beleggers ook steeds meer in de gaten te krijgen. Maar is er dan rendement te maken in Afrika, en hoe groot zijn de risico's? Dat bespreekt Van Liempt met Bram Hartman, oprichter van NOTS. Een maatschappelijke onderneming met als doel: Afrika zelfredzaam maken.

Kamerledenpanel
Het Kamerledenpanel bespreekt de brandbrief van Dick Boer, de bestuursvoorzitter van Ahold, die het FD publiceerde. Hij is de zoveelste topman die de politiek oproept om niet telkens aan maatregelen te morrelen. De Kamerleden die vandaag in het panel zitten, zijn;

- Roos Vermeij - PvdA
- Matthijs Huizing - VVD
- Stientje van Veldhoven - D66


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen