Hemmen12 apr '11 09:26

Herman Wijffels te gast bij BNR

Auteur: Pieter van den Akker

Hij zag geen brood in het kabinet Rutte en vond zijn CDA er niet in passen. Herman Wijffels, oud-voorzitter bij de SER, was op zijn zachtst gezegd kritisch. Hoe kijkt hij tegen het kabinet Rutte aan?

Presentator Paul van Liempt spreekt vanaf 9.30 uur drie kwartier lang met Herman Wijffels. Wat duurzaamheid betreft missen Mark Rutte en Maxime Verhagen volgens hem elk gevoel voor richting. Nu ze een half jaar aan het roer staan, geeft Wijffels, tegenwoordig hoogleraar duurzaamheid aan de Universiteit Utrecht, antwoord op de vraag: zijn we al verdwaald?
Verder in Aan de Slag:
Onze koningin gaat op staatsbezoek naar het land van haar vader en overleden man. Naar Duitsland dus. En volgens vriend en vijand is geen andere land belangrijker voor ons, dan Duitsland. Aan het woord hierover zijn: Rob Meines, oud-correspondent in Duitsland voor de NOS (tegenwoordig werkzaam als adviseur voor bedrijven), Ton Nijhuis (directeur van het Duitsland instituut) en Thomas von der Dunk (politicoloog aan de universiteit van Nijmegen).
&
Philip Dröge, hoofdredacteur van Faqt.nl met opvallend wetenschapsnieuws.
Het Dwarse Denkers panel met Martin de Witte (advocaat), Aalt Dijkhuizen (voorzitter Raad van bestuur van de Wageningen Universiteit) en Han Looten (directeur van de Philip van Driessche academy, gespecialiseerd in managementsopleidingen). Onder andere over: Tristan van der V. was suïcidaal en leed aan schizofrenie. Hoe kan het dat hij toch vijf wapenvergunningen kreeg?

Gerelateerde artikelen