Hemmen13 mei '11 11:24Aangepast op 13 mei '11 14:22

Vrijwillig de gracht in scheuren

Auteur: Thijs Baas

Deze zomer komt er een nieuwe manier om de Amsterdamse grachten te bewonderen. In juli gaat de Floating Dutchman te water; een amfibus. Op Schiphol kun je instappen en vier uur later heb je gezien hoe mooi onze hoofdstad is.

In Nijmegen werd - na een wereldwijde zoektocht - een bedrijf gevonden dat erin slaagde een geschikt voertuig te fabriceren. Nadat de nodige technische snufjes waren toegevoegd om het ding rij- en vaarklaar te maken ging er nog drie jaar overheen voordat de benodigde vergunningen waren verkregen. Behalve een kenteken van de RDW is een certificaat van inspectie van de IVW nodig. Nu alle problemen met de overheid zijn opgelost, kunnen de initiatiefnemers eindelijk aan de slag.
Milieuvriendelijk
De elektrische bus is extreem stil en stoot nauwelijks CO2 uit. Dat klinkt ook de gemeente als muziek in de oren. Voor de excursies kunnen al achter de douane op Schiphol tickets worden geboekt. Na een rit van ongeveer twintig minuten gaat het voertuig te water bij wetenschapsmuseum Nemo. Op termijn zal het ook mogelijk zijn om het tripje vanuit de binnenstad van Amsterdam te maken.
Klik op de audiobutton rechts om de plannen van Karel Lovers, initiatiefnemer en eigenaar van rederij Lovers en Freek Vermeulen, directeur van Great Amsterdam Excursions, te beluisteren.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen