Hemmen6 mei '16 16:52Aangepast op 11 mei '16 15:40

9 mei | Alex Brenninkmeijer, zorg en de Karakterman

Auteur: Laura Gremmee

Alex Brenninkmeijer, lid van de Europese Rekenkamer, over of de Dag van Europa reden is voor een feestje.

Roelof Hemmen
Roelof Hemmen

Gezondheidszorg
Wat heeft marktwerking in de zorg ons opgeleverd? Die vraag staat centraal in twee uitzendingen van Radar Extra. Tien jaar na de invoering van ons nieuwe zorgstelsel onderzoekt Antoinette Hertsenberg of de gemaakte beloftes zijn ingelost.

Karakterman
Houthakken, bier drinken en in een dikke auto over de snelweg racen: veel mannen kun je geen groter plezier doen. Maar deze typisch mannelijke hobby's staan onder druk en eerlijk gezegd legt de man het steeds vaker af tegen de vrouw, vinden in ieder geval Jop de Vrieze en Stephan van Duin, schrijvers van het boek De Karakterman.

Sportpanel
Rodrick de Munnik, hoofdredacteur van Fiets,k Jaap Stalenburg, columnist voor Helden Magazine en sportcommentator Robbert Reimering over wielrennen en de strijd om het kampioenschap in de eredivisie.

Mali
Mali wil meer vrouwen in de politiek. Daarom heeft de regering nu een quotum ingevoerd: minimaal 30 procent van de politici moet vrouw zijn. Dat is een grote verandering voor een land als Mali, waar mannen vrijwel alles bepalen. Vier vrouwelijke medewerkers van campagnebureau BKB reisden naar Mali af, om daar vrouwen te trainen in politiek actief worden en campagne voeren.


 

Dit alles en meer én natuurlijk Kees de Kort bij BNR Roelof Hemmen, elke werkdag van 9.30 tot 12.00.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen