Hemmen10 mei '16 16:29Aangepast op 11 mei '16 15:40

11 mei | Jeroen Smit, Quantum Computer en Schengen

Auteur: Martje Schoemaker

Jeroen Smit over het boek 'Nog lang en gelukkig' dat hij schreef met Laurentien van Oranje. En de leider van de toekomst is een vrouw.

Schengen
Alle Europese binnengrenzen moeten voor het einde van het jaar weer open. Het Europees Parlement debatteert vandaag met vertegenwoordigers van de Europese Commissie over het Verdrag van Schengen. Te gast is Jorrit Rijpma, universitair docent Europees recht Universiteit Leiden.

Quantum Computer
Einstein zat ernaast! God dobbelt wel degelijk, zo stelt Julia Cramer van QuTech, waar de bouwstenen van de quantumcomputer worden ontwikkeld.

Kies een Kant
Allochtone jongeren worden vaker staande gehouden dan autochtone jongeren. Maar hoe vaak dat precies gebeurt wordt niet bijgehouden door de politie. De app 'Kies een Kant' moet daar verandering in brengen. Initiatiefnemers Jair Schalkwijk en Mohammed Anouar zijn te gast.

Economenpanel
Han de Jong van ABN Amro, Arnoud Boot van de UVA en Bert Colijn van ING bespreken de schuld van Griekenland, de yen-interventie en de Duitse groeicijfers.

Game Japan
Stefanie Joosten is Neerlands trots in de game-wereld. Zij speelt samen met Kiefer Sutherland in de Japanse game Metal Gear Solid V en heeft plannen voor een speelfilm.

Dit alles en meer én natuurlijk Kees de Kort bij BNR Roelof Hemmen, elke werkdag van 9.30 tot 12.00.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen