Hemmen25 aug '16 12:00Aangepast op 25 aug '16 12:30

25 augustus | ACM, Brazilië en gamen

Auteur: Thomas Groenewold

De autobranche moet transparanter zijn in de verkoopprijzen, de relatie tussen KLM en Schiphol zorgt voor spanning en de NS is een zorgenkindje. Genoeg te doen voor Chris Fonteijn, voorzitter van de Autoriteit, Consument en Markt (ACM).

Brazilië
Macht, corruptie en politiek. Het ideale recept voor een Braziliaanse thriller. Vandaag speelt de Braziliaanse president Dilma Rousseff de hoofdrol. Het laatste deel van haar afzettingsprocedure begint en Braziliëkenner Nop Duys volgt het op de voet.

Dream Out Loud
Idealistische ontwerpers, die vindt je vanaf morgen in het Stedelijk Museum. Dream Out Loud is een tentoonstelling van 26 designers die de wereld een beetje beter willen maken. Conservator Lennart Booij en ontwerpers Pieter Stoutjesdijk, (Shelter for Haïti) en Koen van Mensvoort (Next Nature Network) zijn te gast.

Joost Bosman
Rusland maakt zich op voor de parlementsverkiezingen van half september, maar het is nog maar de vraag of correspondent Joost Bosman de verkiezingsstrijd vanuit het land kan volgen. Hij mag zijn van de Russische overheid zijn beroep niet meer uitoefenen.

Krekels
Ger van der Wal doet alles met krekels. Vorig jaar leverde hij insectenlollies aan de Albert Heijn. Inmiddels is hij druk bezig met het produceren van repen en crackers.

Gamen
Urenlang sluiten ze zich op op hun kamer, starend naar een scherm, ze gaan er helemaal in op. Tieners zijn dol op gamen. Sommigen zijn er zo dol op dat hun ouders zich grote zorgen maken. Ferry Goossens van het Trimbos Instituut en game-ontwikkelaar Adriaan de Jongh gaan in discussie over de grenzen van het gamen.

Ajouad El Miloudi
Het is zijn meest intieme project ooit: tv-maker Ajouad El Miloudi onderzocht zijn afkomst. Hij zat in de klas met blanke kinderen, maar speelde op straat met Turkse en Marokkaanse jongens. Over die schizofreni gaat 'Ajouad: kaaskop of mocro'.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen