Sport21 okt '14 22:49Aangepast op 22 okt '14 06:19

Ajax niet al te lastig voor Barcelona

Auteur: ANP Nieuws

Ajax heeft het Barcelona in de aanloop naar de klassieker tegen Real Madrid, komende zaterdag in de Spaanse competitie, niet echt lastig kunnen maken (3-1).

ANP PRO SHOTS
ANP PRO SHOTS

De ploeg van trainer Frank de Boer begon dinsdagavond in Camp Nou zwak aan het derde groepsduel in de Champions League. Na 2-0 binnen een half uur was de ongelijke wedstrijd al min of meer gespeeld.

De wissel van het koningskoppel Neymar/Messi na een uur, uit voorzorg, maakte de krachtsverhouding pijnlijk duidelijk. Invaller Anwar El Ghazi zorgde in de slotfase nog wel voor een paar spannende minuten voor het iets te vrijblijvende Barcelona, dat in de extra tijd het eenzijdige duel alsnog besliste.

De Boer hoopte vooraf op een herhaling van de thuiswedstrijd tegen Barcelona vorig seizoen in de Champions League. De Amsterdammers wonnen destijds met 2-1, na in Camp Nou met 4-0 te hebben verloren. "Durf en lef tonen, persoonlijke duels winnen en met veel overtuiging spelen. Dan zien we wel waar het eindigt'', mijmerde De Boer.

Superieur
De oud-speler van Barcelona kwam tegen de ploeg van zijn vroegere teamgenoot Luis Enrique al snel bedrogen uit. Ajax toonde veel te weinig scherpte en teamgeest om de speelse thuisploeg in bedwang te houden. Het superieure Barcelona had voor de rust vrij spel, maar nam genoegen met een relatief bescheiden ruststand van 2-0.

Eerst kwam Neymar aan de linkerkant vrij na een ragfijne Spaanse aanval door het centrum. Met dank aan aangever Lionel Messi en de onachtzame Ricardo van Rhijn schoot de Braziliaan fraai raak in de verre hoek, 1-0.

Overwicht
De Argentijnse dribbelkoning verdubbelde in de 24e minuut de marge na een splijtende pass van Andres Iniesta (2-0). Een knullige pass van Niki Zimling, de vervanger van de geblesseerde Thulani Serero, leidde de sublieme countergoal in, 2-0.

Met het nodige geluk bleef Ajax de derde goal voor de rust bespaard. Pedro schoot op de paal en Jasper Cillessen hield Iniesta van scoren af. In de slotfase van de eerste helft kon Ajax er even uitkomen, maar Ricardo Kishna en Kolbeinn Sigthorsson toonden zich te weinig doortastend.

Na de pauze bleef het overwicht van Barça groot. Ajax, met Arek Milik en Jaïro Riedewald voor Kishna en Zimling, kwam op de Spaanse helft nog wel iets meer aan voetballen toe. Meer dan een treffer van El Ghazi zat er echter niet in, waarna invaller Sandro Ramirez het laatste woord had: 3-1.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen