Sport18 jan '16 09:17

ADO-fans: liever volksaandeel dan Chinese 'nietdoener'

Auteur: Thijs Baas

De meeste supporters van ADO Den Haag zijn inmiddels wel klaar met de fratsen van eigenaar Hui Wang. De enige manier waarop de Chinees zijn hachje nog kan redden en de club een curatelestelling kan besparen is door vandaag met 1,3 miljoen euro over de brug te komen.

Foto: ANP
Foto: ANP

Als hij dat niet doet, komt de club onder financieel toezicht, en dat kan zomaar verregaande gevolgen hebben. En of supporters nou vanaf heg begin al sceptisch waren of pas recent zijn ontwaakt uit een groengele droom, over een ding zijn ze het inmiddels wel eens: op deze manier gaat het niet goed. Het liefst zien ze dat de club weer van de supporters wordt. En dat werk nou eenmaal het best met 'eigen' geld, vinden ze. "We moeten er in Den Haag eens over nadenken over nadenken om zelf de schouders onder de club te zetten", zegt een betrokken fan.

Dan gaat het wel om vele miljoenen, erkent de supporter. "Den Haag is een grote stad, met een groot gebied eromheen. Gewoon eens achter ADO gaan staan, dat is naar mijn mening dé oplossing?" En Wang? "Probeer hem uit te kopen door zijn 98 procent van de aandelen over te nemen. Als de gemeente daarin een bemiddelende rol kan spelen, moet het vervolgens een volksaandeel worden. En dán gaat het goed met de club."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen