Sport17 dec '15 12:15

‘Einde oefening voor Blatter en Platini’

Auteur: Jolijn Mes

De sportwereld kijkt vandaag naar Zwitserland, waar de geschorste FIFA-topmannen Blatter en Platini moeten verschijnen voor de ethische commissie van de wereldvoetbalbond.

Blatter (L) en Platini (R) tijdens het FIFA congres in São Paulo in 2014. Foto: ANP/AFP
Blatter (L) en Platini (R) tijdens het FIFA congres in São Paulo in 2014. Foto: ANP/AFP

Volgens Pieter Nieuwenhuis, oprichter van sportadviesbureau Hypercube, is het een kansloze zaak voor de twee oud-topmannen: “De voetbalwereld is wel klaar met beide mannen. Daarnaast is het ook moreel gezien niet meer hanteerbaar dat zij aanblijven als vooraanstaande figuren in de voetbal wereld.”Omkoopschandaal
De twee worden in verband gebracht met een vermeende omkoping, waarbij UEFA-voorzitter Michel Platini 1,8 miljoen euro ontving van FIFA-voorzitter Sepp Blatter, in ruil voor stemmen bij de verkiezingen voor het nieuwe voorzitterschap.

Naast de FIFA hebben ook de Zwitserse en de Amerikaanse justitie een onderzoek in gesteld naar Blatter. Volgens Nieuwenhuis is het aannemelijk dat die hun eigen zaak bouwen: “De Amerikanen hebben inmiddels al 130 mensen opgepakt en aangehouden, dat zijn enorme aantallen. Ik ga ervan uit dat het einde oefening is.”


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen