Sport6 jan '16 13:47

Boogerd alsnog 2 jaar geschorst voor dopingverleden

Auteur: BNR Webredactie

Oud-wielrenner Michael Boogerd wordt alsnog voor 2 jaar geschorst door de UCI in verband met zijn dopingverleden. Hij zal zijn functie als ploegleider bij Roompot-Oranje Peloton opgeven. Boogerd spreekt tegenover BNR van een 'gedwongen vertrek'. "Het is heel klote dat het voor mij nu gedaan is."

 

Het bestuur, management en de ploegleiding van Roompot – Oranje Peloton laten op de site van de wielerploeg weten 'met teleurstelling kennisgenomen te hebben' van de beslissing van de tuchtcommissie van de UCI. "Met name het verloop en de duur van de gevolgde procedure hebben naar onze mening niet bijgedragen aan een correcte afhandeling van deze kwestie. Wij hebben begrip voor de beslissing van Michael om de uitspraak van de internationale wielerunie niet aan te vechten."

Onzekerheid
Boogerd heeft besloten de langdurige periode van onzekerheid achter zich te laten en niet in beroep te gaan tegen de uitspraak, benadrukte hij vanmiddag tijdens een bijeenkomst met alle renners en collega-ploegleiders. Teammanager Michael Zijlaard: “Als mede-initiatiefnemer van ons project was Michael van zeer grote waarde in het begeleiden van jonge Nederlandse renners, die zo hun droom waar konden maken. Dat blijft ook het uitgangspunt van ons team."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen