Sport24 jan '16 23:25

Wang: ADO blijft van Vansen

Auteur: ANP Nieuws

Hui Wang, de Chinese eigenaar van ADO Den Haag, noemt een verkoop van de club onbespreekbaar.

ANP
ANP

De Chinees haalt maandag fel uit in een interview in De Volkskrant, waarvan delen al werden getoond in het tv-programma Studio Voetbal.

"De club wordt niet verkocht. Het hele management kan worden vervangen, ik kan ook weg, maar de club is van Vansen en dat blijft zo'', zegt de Chinees van United Vansen. Dat bedrijf nam vorig jaar de Haagse club over, maar sindsdien is de samenwerking ver te zoeken. De club dreigt door het uitblijven van betalingen onder curatele gesteld te worden en de directie baalde daar openlijk van. Er werd gesproken over cultuurverschillen tussen de Nederlandse clubleiding en de Chinese eigenaren.

"Wie niet mee wil werken, is vrij om te vertrekken. ADO moet ophouden mij, de baas, in het openbaar door het slijk te halen. Nu zijn mijn leidinggevenden woest. Investeren we in een voetbalclub en dan worden we uitgescholden'', ketst Wang terug, die duidelijk laat blijken dat hij de scepter zwaait en niemand anders. "Net als ieder mens is bij mij de maat op een gegeven moment vol. Ik heb nog een greintje tolerantie. Laten we elkaar in vredesnaam proberen tegemoet te komen.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen