Sport7 okt '15 18:30

Chinezen kunnen 'prachtclub' sc Heerenveen op hun buik schrijven

Auteur: Thijs Baas

Het rommelt bij voetbalclub SC Heerenveen. De Chinese investeringsmaatschappij BSIM heeft er 35 miljoen euro voor over om eigenaar te worden van club, naar het scijnt. Daarover zijn de afgelopen tijd gesprekken gevoerd, maar een deel van het bestuur was daar niet van op de hoogte. Ook voorzitter Jelko van der Wiel niet. Hij is dan ook boos.

Foto: ANP
Foto: ANP

Van der Wiel, die zelf ook nog eens op de wip schijnt te zitten, weet het fijne er niet van, maar dat een deel van het bestuur achter zijn rug om met de Chinezen en een aantal tussenpersonen heeft gesproken, staat buiten kijf. "Dat is natuurlijk bijzonder vreemd, dat we daar niets van af wisten."
 

 

Achterkamertjes
Er waren meer zaken die in achterkamertjes werden bekokstoofd, zegt Van der Wiel. "Meld gewoon wat er aan de hand is en wat het doel is. Iedereen is welkom om sponsor van Heerenveen te worden, maar wel volgens de normen en waarden van sc Heerenveen. Heerenveen is niet te koop, wat ons betreft. Dit soort dingen zou in alle openbaarheid besproken moeten worden. We nodigen ze uit het maakt niet uit of een partij uit Heerenveen, Utrecht of China komt, als het maar past binnen de clubcultuur."

Prachtclub
Van der Wiel heeft absoluut niet het idee dat hij er alleen voor staat. Hij wacht gelaten op de uitkomst van een ingelaste vergadering van komende zaterdag, waar zijn positie ter discussie zou staan. "Er zijn meer goede bestuursleden die achter me staan. Dit kan niet, je kunt niet met twee agenda's werken. Heerenveen is een prachtmerk en een prachtclub, alleen een aantal mensen heeft andere agenda's af en toe en dat hoort niet: je hoort je club centraal te stellen en je hoort voor je mensen te staan en voor je supporters."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen