Sport24 feb '16 22:38

PSV blijft overeind tegen Atlético

Auteur: ANP Nieuws

PSV heeft zich woensdagavond met hangen en wurgen staande gehouden in het thuisduel met Atlético Madrid in de achtste finale van de Champions League: 0-0.

ANP
ANP

Atlético slaagde er niet in te scoren, zelfs niet toen PSV met een man minder verder moest door de tweede gele kaart voor Gastón Pereiro. Het gelijkspel biedt beide teams perspectieven om over drie weken de laatste acht te bereiken in het uiterst lucratieve toernooi.

Tegen de minst gepasseerde verdediging van Europa was de belangrijkste opgave voor PSV-trainer Phillip Cocu een oplossing te vinden voor de schorsing van zijn topscorer Luuk de Jong. Cocu koos niet voor reservespits Jürgen Locadia maar verraste met zijn keuze voor Pereiro, die een vrije rol kreeg. Locadia moest het weer doen met een rol als linksbuiten.

En hoewel vooraf rekening werd gehouden met twee afwachtende ploegen die vooral geen tegentreffer wilden incasseren, ontwikkelde de wedstrijd zich snel tot een zinderend spektakelstuk. PSV werd verrast door het offensieve begin van de Spaanse tegenstander. Al na vier minuten ging de Argentijnse aanvaller Luciano Vietto na een lange pass alleen op weg naar doelman Jeroen Zoet. De keeper werd geklopt maar PSV-verdediger Jeffrey Bruma kon een snelle achterstand voorkomen door de bal van de doellijn te halen.

Lob
Atlético kreeg voor rust nog twee gigantische kansen. Koke probeerde Zoet te verrassen met een lob maar dat mislukte en Antoine Griezmann mocht alleen op de doelman af maar die wist knap te redden. PSV was evenmin bang, maar worstelde tegen de sterke Spaanse achterhoede. Davy Pröpper kreeg de eerste kans na een half uur maar schoot tegen doelman Jan Oblak. Uit twee rebounds wisten Jürgen Locadia en debutant Jetro Willems niet te scoren.

Ook na rust was het overwicht voor de bezoekers en moest de PSV-verdediging met veel hulp van de Mexiaanse spelmaker Andrés Guardado vol aan de bak. Cocu probeerde halverwege de tweede helft te consolideren en schoot de wankelende defensie te hulp met een extra verdediger. Vleugelaanvaller Luciano Narsingh werd vervangen door Nicolas Isimat. Nadat Pereiro zijn tweede gele kaart kreeg en het veld moest verlaten was er van de offensieve ambities helemaal niets meer over.

De return in Madrid is op 15 maart.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen