Sport1 mrt '16 12:45

Fortuna geeft vanavond pas duidelijkheid over proflicentie

Auteur: BNR Webredactie

Fortuna Sittard geeft pas aan het begin van de avond duidelijkheid over het behoud van de proflicentie. Dat zegt de club tegen BNR. Om 12 uur was de deadline van de KNVB. Voor die tijd moest de club aantonen dat een gat van 9 ton op de begroting gedicht kon worden.

Fortuna S.C. tegen F.C. Twente in 1968. Foto: ANP
Fortuna S.C. tegen F.C. Twente in 1968. Foto: ANP

Fortuna moet net als andere clubs vandaag de halfjaarcijfers indienen bij de KNVB. De voetbalbond heeft laten weten dat de bevindingen op zijn vroegst over 48 uur worden verwacht.

De licentiecommissie komt vanavond voor het eerst bijeen om te beoordelen of de rapportages voldoen aan de richtlijnen, zoals die zijn afgesproken in het licentiereglement. Als de cijfers niet voldoen kan de licentie van Fortuna worden ingetrokken, aldus de KNVB. De club moest vandaag aantonen dat een gat van 9 ton op de begroting gedicht kon worden.

Volgens Limburgse media wordt er gesproken met textielmagnaat Nol Hendriks, die het laatste gat op de begroting zou willen vullen. De Limburgse club uit de Jupiler League moest vandaag met wapenfeiten komen om te voorkomen dat de KNVB de licentie van de club zou intrekken. Maandagochtend zocht de club nog ruim een ton. Hendriks, oud-geldschieter van streekgenoot Roda JC, zei maandag tegen de NOS het geld te willen lenen, als iemand ten minste garant wilde staan voor het bedrag. Later op de avond leek dat plan te mislukken.

Maar uit de laatste boodschap over verschuiving van de deadline kan ook hoop spreken, zegt sportverslaggever Thomas Schuurman. "Het lijkt me dat het gewoon wel of niet rond is. Maar blijkbaar moeten ze er tóch even over spreken. Het lijkt me dat de KNVB er eventjes naar gaat kijken en dat aan de hand daarvan misschien een statement gemaakt wordt. We hadden misschien gehoopt dat er nu al duidelijkheid over zou komen, maar daar moeten we nog even op wachten."

 

De Fortuna-Sittardia Combinatie ontstond in 1968 uit een fusie tussen Fortuna '54 en Sittardia. Eerder deze maand raakte de club in acute geldnood. Fortuna, momenteel zestiende in de eerste divisie, kon een deel van de salarissen niet uitbetalen. De licentiecommissie van de KNVB beboette Fortuna omdat de accountant geen goedkeuring wilde geven aan de jaarstukken.

Gerelateerde artikelen